Τι να κάνετε εαν ο γαμος σας επηρεάζεται από τον Κορωνοιο COVID 19

Τι να κάνετε εαν ο γαμος σας επηρεάζεται από τον Κορωνοιο COVID 19

Μεινετε ψύχραιμες , υπάρχουν ακόμα επιλογές !

Από τις 16 Μαρτίου η Ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τη συγκέντρωση παραπάνω 10 ατόμων κάτι που σαφέστατα επηρεάζει εκδηλωσεις όπως οι γάμοι . Κατανοούμε ότι σε καιρούς εκτακτης ανάγκης όπως αυτούς που ζούμε όσο λυπηρό και εαν είναι να αναβάλουμε το γαμο μας είναι απαραίτητο να ακούσουμε τις αρχές και να πειθαρχήσουμε . Με την αβεβαιότητα που κυριαρχεί υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το μέλλον και πως μπορούμε να προγραμματίσουμε ξανά  ..

Γιαυτο είμαστε εδώ με ένα οδηγό βοήθειας εαν ο γαμος σας επηρεάστηκε από τον COVID-19 με πλούσιες συμβουλές για τις μελλοντικές αποφάσεις και τον προγραμματισμό σας

Μιλήστε με τους διοργανωτές της εκδήλωσης του γάμου σας ( κέντρο διασκέδασης , κτήμα , catering, φωτογραφο )

Wedding table with decorations

Καταρχάς δειτε τι εχετε υπογράψει στο συμβόλαιο όταν κλείσατε τη συμφωνία για την εκδήλωση του γάμου σας , επικοινωνήστε μαζί τους. Ναι με όλους !!! Φωτογράφοι , make up artists, κομμώτρια , λουλούδια και στολισμός εκκλησίας  , κτήμα η χώρος δεξίωσης , catering , ενοικίαση νυφικού και οποίος άλλος έχει κάποιο ρόλο και προσφέρει τις υπηρεσιες του επι πληρωμή για την οργάνωση του γάμου σας . Πρέπει να καταλάβετε τι επιλογές εχετε , μπορείτε να πάρετε τα χρήματα σας πίσω ; Μπορείτε να αναβάλετε το γαμο σας ; και εαν ναι για ποσό καιρό ; Επικοινωνήστε μαζί τους το γρηγορότερο δυνατό και ακούστε προσεχτικά ολες τις δυνατότητες που σας προσφέρουν πριν πάρετε βεβιασμένα την τελικη σας απόφαση . Κρατήστε ανοιχτό μυαλό ίσως αυτό που σας προσφέρουν να είναι μεγαλύτερη προσφορά από μια άμεση ακύρωση και επιστροφή χρημάτων ! 

Μην αποκλείσετε την αναβολή του γάμου σας

Αν ο γαμος σας ήταν να γίνει τους επόμενους 3 μήνες είναι καλύτερο να αναβάλλεται το γαμο σας μέχρι το τέλος καλοκαιριού η τους πρώτους μήνες του Σεπτέμβρη . Είναι καλύτερα να αναβάλετε το γαμο σας παρα να τον ακυρώσετε εντελώς . Συνήθως η ακύρωση ενός event σημαίνει χάσιμο της προκαταβολής , γιαυτο , το λέμε  ξανά είναι απαραίτητο να είστε σε επικοινωνία με τους διοργανωτές του γάμου σας .  Επισης σκεφτείτε ποσό σκληρά δουλέψατε για να προγραμματίσετε και να βρετε όλους αυτούς τους επαγγελματίες για την ημέρα σας . Ακυρώνοντας τους δεν σημαίνει ότι στην επόμενη ημερομηνία που θα εχετε στο νου σας θα είναι διαθέσιμοι η ακόμα και εαν θα θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας. 

Ενημερώστε τους καλεσμένους σας έγκαιρα

Οποία απόφαση και αν πάρετε σχετικα με το γαμο σας πρέπει να ενημερώσετε άμεσα φίλους και συγγενεις . Τα social media σήμερα κάνουν την επικοινωνία μας τόσο εύκολη γιαυτο ενημερώστε τους για το τι σκοπεύετε να κάνετε ! 

Μην αποκλείσετε τον πολιτικό γαμο

Coupling standing outside city hall.

Όσο οι μεγάλες συγκεντρώσεις είναι απαγορευμένες για τις επόμενες εβδομάδες , μπορείτε ακόμα να παντρευτείτε με πολιτικό γαμο ! Επιβεβαιωθείτε ότι το τοπικό Δημαρχείο λειτουργεί και και κάντε το γαμο σας επισημο ! Παντρευτείτε οι δυο σας και ένας πολύ στενός φίλος για μαρτυρας και ενημερώστε τους γονείς και τους ηλικιωμένους συγγενεις μέσω βιντεοκλήσης ! 

Ηρεμήστε !

Βαθειά αναπνοή ! Κατανοούμε ότι είναι πολύ αγχωτικό να οργανώνεις το γαμο σου και η παρουσία μιας παγκόσμιας πανδημίας δεν βοηθαει την κατάσταση . Το σημαντικό είναι να το περάσουμε και αυτό με τον άνθρωπο σας και να θυμηθείτε όλους εκείνους τους λόγους που θέλετε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί , στα καλά και στα κακά μαζί , η αγάπη σας θα νικήσει !

Μελλοντικες νύφες , χρησιμοποιήστε αυτή τη περίοδο για οργάνωση

Αν ο γαμος σας δεν ήταν και τόσο άμεσος , χρησιμοποιήστε το χρόνο σας κάνοντας έρευνα και όργανοντας λεπτομερειες του γάμου σας .

Χρησιμοποιήστε λίστες και κρατήστε τον προϋπολογισμό χαμηλό κλείνοντας συμφωνιες εν μέσω κρίσης με αβαντάζ στη διαπραγμάτευση της τιμής .  Όσο απίθανο και εαν πιστεύουμε ότι είναι , ναι η ζωή θα γυρίσει ξανά στους κανονικούς της ρυθμούς , είναι απλά θέμα χρόνου !

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το NIFIKOPAPOUTSI.GR βρίσκεται δίπλα στους πελατες του  , να ακούσουμε τι χρειαζεστε και πως μπορούμε να βοηθήσουμε !